ΖΩΪΚΗ

Σ1.2 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ
Περιεχόμενα:
1. Εισαγωγή
2. Περιγραφή Υφιστάμενης Κατάστασης
3. Συστήματα εκτροφής στην Κρήτη και τα χαρακτηριστικά τους
3.1 Με βάση τον τρόπο διαχείρισης
3.1.1 Οικόσιτη και ημιοικόσιτη μορφή
3.1.2 Ενσταβλισμένη και ημιενσταβλισμένη μορφή
3.1.3 Ποιμενική στατική
3.1.4 Ποιμενική μετακινούμενη
3.2 Με βάση

Σ1.1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΖΩΩΝ
Περιεχόμενα:
1. Εισαγωγή
2. Πρόγραμμα Εμβολιασμών
3. Πρόγραμμα ελέγχου και πρόληψης παρασιτώσεων
4. Έλεγχος των Μυιώσεων
5. Ορθολογική χορήγηση Φαρμακευτικών Ουσιών
6. Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης – απολυμάνσεις
7. Τήρηση βασικών υγειονομικών κανόνων

Σ1.1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΥΖΩΙΑΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ
Περιεχόμενα:
1. Εισαγωγή
2. Βασικές Αρχές Ευζωίας των Παραγωγικών Ζώων
2.1 Υγεία & ευζωία των μικρών Μηρυκαστικών στην Κρήτη
2.2 Στόχοι της Συμβουλής
2.3 Προληπτική Κτηνιατρική και δημόσια υγεία
3. Κώδικας Ευζωίας στα Αιγοπρόβατα
3.1 Ανθρώπινο Δυναμικό
3.2 Χειρισμός των Ζώων …..<br

Σ1.1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΤΙΔΑΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ
Περιεχόμενα:
1. Εισαγωγή – Η Αναγκαιότητα ολιστικού προγράμματος πρόληψης
2. Στόχοι προγράμματος κατά της μαστίτιδας
3. Πρόγραμμα ελέγχου και πρόληψης της μαστίτιδας
3.1 Εργαστηριακός έλεγχος του γάλακτος της εκτροφής
3.2 Έλεγχος των παραγόντων που προδιαθέτουν στην μαστίτιδα που οφείλονται στο Ζώο
3.3 Έλεγχος των

Σ1.1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ
Περιεχόμενα:
1. Εισαγωγή
2. Εφαρμοσμένη Διατροφή
3. Ανάγκες Προβάτου και Αίγας σε θρεπτικές Ουσίες
4. Φυσιολογικά χαρακτηριστικά Αιγοπροβάτων
5. Σημασία της σωστής Διατροφή προβάτων και Αιγών
6. Η αξία της χλόης της βοσκής
7. Κατάλληλες τροφές για αιγοπρόβατα
8. Τα κυριότερα αυτοφυή

Σ1.1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ
Περιεχόμενα:
1. Υγιεινή κατά το Άρμεγμα
1.1 Διαδικασία σωστού αρμέγματος
1.2 Προϋποθέσεις για σωστό άρμεγμα
1.3 Τυπικές διαδικασίες αρμέγματος
2. Διαχείριση του γάλακτος μετά το άρμεγμα και ως την παράδοση
2.1 Γενικές πληροφορίες
2.2 Βασικές αρχές που πρέπει να τηρούνται
2.3 Συλογή και